Šta da kupim: Pribor za školu – Sta da kupim
Loading...
SavetiZa decu

Šta da kupim: Pribor za školu

pribor za skolu sta da kupim

Početak školske godine je jako veliki izazov, kako u životu deteta, tako i u životu njegovih roditelja. On predstavlja samo još jedan most koji treba preći na putu ka usvajanju pravih vrednosti. Dete je odmorno i spremno da primi nova znanja, puno je entuzijazma. Pored škole, raduje se i ponovnom susretu sa drugarima, osobama koje će ga bar na neki način kroz život podsećati na detinjstvo. Ali, da bi dete postalo đak, uzoran učenik, potreban mu je adekvatan pribor.

Mi vam predlažemo pribor koji svrstavamo u dve grupe: obavezan i sporedan. U ovom slučaju ćemo izostaviti sveske i razne uvijače za sveske, jer nije preporučljivo kupovati ih pre konsultacija sa učiteljom ili nastavnikom. Svako od njih ima poseban sistem, pa su im i zahtevi različiti, tako da je najbolje kupovinu svezaka obaviti nakon polaska u školu.

OBAVEZAN PRIBOR:

Školska torba

Nezaobilazni je aksesoar u školovanju svakog deteta. U odabru torbe je najbitnije gledati kvalitet izrade i funkcionalnost. Materijali moraju biti izdržljivi i ne previše podložni habanju. Jako je bitan broj i veličina pregrada, kao i pristupačnost tim pregradama.

Kao idealno rešenje smo izdvojili Boban ranac. On predstavlja pravu investiciju, zbog koje se nikada nećete pokajati. Njegova cena je 99 evra, a pošto je često na akciji, možete ga nabaviti po pristupačnijoj ceni.

Pernica

Još jedan veoma bitan aksesoar, uz pomoć koga ćete uvek imati sav potreban pribor na dohvat ruke. Takođe, manja je verovatnoća da će se vaš pribor zaturiti negde.

Knjižara Defli raspolaže velikom paletom pernica različitih oblika, veličina i dizajna.

Olovke

Kvalitetan pribor za pisanje je veoma važan. Potrebno je da olovka ima specijalni sistem koji povezuje drvo i grafit koji će ga štititi od lomljenja. Tako da će olovka duže služiti, a dete neće morati večnost provoditi razajući olovke u ćošku učionice. Na ovakvim stvarima zaista ne treba štedeti i one se ne mogu preplatiti, u šta ćete se i uveriti kad ih vidite na delu.

Preporučujemo vam olovku koja je idealna za pisanje, crtanje i skiciranje i u potpunosti odgovara prethodnom opisu, a to je grafitna olovka Castell HB.

Gumica za brisanje

Kod gumica je jako bitno da budu što tvrđe i da imaju oštre ivice.

Jedna od najkvalitetnijih i najizdržljivijih gumica, koje ne ostavljaju trag i kvalitetno uklanjaju prethodni sadržaj, jeste Steadler Mars plastic gumica za brsanje. Kao njenu alternativu možete pogledati i Faber-Castell dust-free gumicu za brisanje.

Rezač

Važno je da rezač poseduje dobro ležište za olovku tako da ona ne šeta, a uz to je jako bitno da sečivo bude kvalitetno i oštro.

Jedan od takvih je i Maped Igloo rezač, koji još poseduje i dodatnu kapsulu za skladištenje otpada.

SPOREDNI PRIBOR:

Drvene bojice

Flomasteri

Tempere

Vodene boje

Lenjir

Makaze

Šestar…

Naša preporuka
gadžeti sta da kupim
fidget spinner sta da kupim stress
garderoba za trudnice tibba
ivana bags sta da kupim