7 spravica za ljude pod stresom – Sta da kupim
Loading...
GadžetiRecenzije

7 spravica za ljude pod stresom

fidget spinner sta da kupim stress

Užurban i moderan način života je svakako doprineo tome da su ljudi sve nervozniji i pod sve većim stresom. Odlučili smo da potražimo par gadžeta koji će pomoći koncentraciji ali i otklanjanju stresa i nervoze. Ove spravice mogu pomoći da se oslobodite navika kao što su pucketanje i lomljenje prstiju, lupkanje kolenom ili pipkanje kose

1. Fidget Spinner

fidget spinner sta da kupim

Fidget spinner je trenutno jedna od najpopularnijih spravica kako u svetu, tako i na našim prostorima. Prvobitno je bio namenjen za održanje koncentracije i oslobađanje stresa osoba sa autizmom ili onih koji pate od anksioznosti. Kako je stekao vrtoglavu popularnost tako je njegova prvobitna namera zaboravljena, na prvom mestu je takmičenje proizvođača da naprave što maštovitiji spiner, a korisnika (najčešće dece) da znaju što više trikova. Ali svakako i dalje predstavlja dobar način za otklanjanje nervoze i stresa. Mogu se naći po ceni od 200 dinara, ali tu je svakako više vrsta pa se prema tome i cena menja.

2. Fidget Cube

fidget cube sta da kupim

Fidget Cube je svetlost dana ugledala zahvaljujući jednoj od najuspešnijih kapanja na Kickstarteru-u u istoriji postojanja ovog sajta, što samo govori koliko je ljudima bila zanimljiva ova ideja, ali i ukazuje na našu potrebu za otklanjanjem stresa kako na radnom mestu, tako i u pokretu. Ova spravica u obliku kocke ima 6 osnovnih mogućnosti:

  1. Klik – poseduje 5 dugmića. Prilikom klika prva tri proizvode zvuk, dok su druga dva možete pritiskati bez proizvodnje ikakvog zvuka, što je pogodno za radno mesto.
  2. Nečujno pomeranje – na ovoj strani se nalazi džojstik koji vam omogućava pomeranje bez zvuka ka svim stranama, baš poput onog na kotrolerima za video igrice.
  3. Prekidač – prekidač koji može da se pomera napred nazad. Idealna zamena za bučno i svakako iritantno pritiskanje vrha hemijske olovke.
  4. Odmaranje – udubljenje napravljeno na samoj kockici, koja je obložena prijatnim materijalnom.
  5. Okretanje – na ovoj strani imate više mogućnosti. Prva je okretanje  tri zupčanika koji imaju različite nivoe otpora (različita jačina zvuka), dok je druga mogućnost, jako prijatno, okretanje metalne kuglice. Treća mogućnost predstavlja klik na samu kuglicu.
  6. Rotacija – ova strana sadrži rotirajući disk sa malom izbočinom radi lakše rotacije

Cena ove, po našem mišljenju i iz ličnog iskustva veoma korisne i zanimljive kockice, počinje od 300 din.

3. Fidget Cube 2

fidget cube 2 sta da kupim

Ovo je napredna verzija originalne kockice, koja pored osnovnih funkcija sadrži još i dugme koje je obloženo gumom, silikonsku lopticu koja može da se pritiska, slajdere koji takođe imaju različite nivoe otpora, deo obložen gumenim izbočinama koji je namenjen masaži, kao i gumeni deo pomoću koga možete bilo gde da okačite kockicu. Ova kocka je nešto skuplja od sveg prethodnika i njena cena kreće od 800 dinara.

4. Magic Fidget Cube

magic fidget cube

Idealna mini spravica koja može služiti i kao privezak za ključeve. Napravljena je poput pravog kontrolera, a sadrži funkcije originalne Fidget kocke. Na njoj se nalazi džojstik koji može da se pomera u svim pravcima, dugmići od kojih su dva nečujna, rotirajući cilindar koji se nalazi sa jedne strane, dok se sa druge strane nalazi mesto za masažu odnosno mesto koje je obloženo gumenim izbočinama. Cena kreće od 450 dinara

5. Fidget Roller

fidget roller sta da kupim

Najčešći materijal izrade je drvo, njegova namena je takođe otklanjanje stresa. Funkcioniše tako što se postavi na ravnu površinu i zahvaljujući svom obliku može da se prebacuje sa strane na stranu. Za ovu spravicu, takođe iz iskustva, možemo reći da ima izuzetno smirujuće dejstvo. Može se naći po ceni od 300 din.

6. Opruga

opruga sta da kupim

Opruga namenjena vežbanju ruke. Obložena je prijatnim sunđerastim gripovima, a opruga može imati različite nivoe otpora. Iako je nejna namena prvenstveno jačanje i vežbanje zglobova i ruke, jako je pogodna za borbu sa stresom i nervozom. Može se naći u sportskim radnjama, a cene variraju u zavisnosti od marke, ali može se naći po ceni od 300 din.

7. Stress Ball

stress ball sta da kupim

Sa ovom lopticnom se vraćamo osnovama. Loptica sunđerastog materijala koja se već dugi niz godina koristi za suzbijanje nervoze, stresa, ali i besa. Ova najobičnija sunđerasta loptica, može se naći u bukvalno svim kineskim radnjama, a njena cena je najčešće manja od 100 dinara.

Naša preporuka
gadžeti sta da kupim
fidget spinner sta da kupim stress
garderoba za trudnice tibba
ivana bags sta da kupim