Tour de Srbija: Savinac – Sta da kupim
Loading...
Tour de SrbijaTurizam

Tour de Srbija: Savinac

savinac sta da kupim

Sajt stadakupim.rs u potrazi za mestom u prirodi gde možete provesti vikend sa vašom porodicom ili društvom, naišao je na jedan zanimljiv zaseok.

Srbiju krase mnogobrojna priodna bogatstva i lepote. Jedan od njih je i Savinac. Zaseok sela Šarani, koji se nalazi 4km od Takova.

Šumovite padine koje se spuštaju do kapija samog naselja daju mu upečatljiv izgled i ostavljaju dovoljno i sunca i hladovine, koji stvaraju idealno mesto za odmor u bilo koje doba dana.

Savinac je dobio ime po Svetom Savi, koji je po narodnom predanju, tu boravio i posvetio vodu sa izvora koji se nalazi pored manastira Savinac. Ti izvori su u narodu poznatiji kao Savini izvori, a ujedno su i kupalište za posetioce i stanovnike Savinca.

Pored prirodnih lepota, Savinac poseduje mnoštvo vikend kuća u kojima možete odsesti. Poseduje i veliki broj kafana i restorana, među kojima je najpoznatija „Kafana kod Mića“.

Manifestacija „Savinački dani“ održava se u sredinom jula svake godine u porti manastira Savinac. Pored kulturno umetničkog programa, možete prisustvovati i takmičenju u spremanju lovačkog gulaša, gde se svake godine prijavi i preko 20 ekipa.

GDE SE NALAZI SAVINAC?

Naša preporuka
gadžeti sta da kupim
fidget spinner sta da kupim stress
garderoba za trudnice tibba
ivana bags sta da kupim