Šta da kupim: Kozmetika za more – Sta da kupim
Loading...
Saveti

Šta da kupim: Kozmetika za more

kozmetika za more

Leto je uveliko u toku, a samim tim i sezona godišnjih odmora, kojoj se naročito raduju zaposleni željni predaha. Nakon početne euforije i planiranja destinacije, dolazi teži i uvek neprijatniji deo, pakovanje.

Taj deo svima nama teško pada, jer treba odlučiti šta poneti, a šta ostaviti. Kao po pravilu uvek se nađe neka stvar viška, koju ne koristimo ni kada smo kod kuće, a naprasno smo odlučili da bez nje ne možemo da preživimo odmor.

Upravo iz tog razloga sajt ŠTA DA KUPIM je rešio da vam olakša proces pakovanja, bar kada je kozmetika u pitanju. Odlučili smo da sastavimo listu neophodnih proizvoda koji se moraju naći u vašoj putnoj torbi u koliko se odlučite za more.

Ovoga puta na listu nećemo uključiti šminku ili proizvode poput acetona ili sredstava za skidanje šminke. Nećemo preterivati iz razloga da ne biste morali da sednete na kofer prilikom njegovog zatvaranja, mada smo uvereni da će se to svakako dogoditi, svima nama.  🙂 

ZAŠTITA OD SUNCA – bilo da se odlučite za kremu ili možda sprej, zaštita od sunca je neizostavni deo vašeg nesesera čak i ako vam prvobitna namera nije sunčanje. Mi smo se odlučili za Multiactiv Sensitive nevidljivi sprej za sunčanje. Vodootporan je lako se nanosi, a prilagođen je osetljivoj koži. Cena – 632 din.

Takođe je poželjno, u zavisnosti od kože naravno, uzeti neki preparat koji se koristi nakon sunčanja kako bi se izbegla brza promena kože. Ali svakako nikako treba pripremiti I neku mast/kremu koja će ublažiti simptome iritirane kože, poput Jekoderma ili Fenistila.

PREPARATI ZA KOSU – Prilikom izbora šampona treba se odlučiti za onaj koji najviše prija vašoj kosi, pošto će ona svakako pretrpeti određene promene usled konstanog izlaganja morskoj vodi i suncu. Naš izbor je Garnier Aloe Vera šampon za sve tipove kose. Cena – 246din. Ukoliko je kosa farbana, preporučujemo vam da uzmete šampon koji je isključivo njoj namenjen, upravo zbog očuvanja njene boje.

U zavisnosti koliko je vaša kosa sklona oštećenju, spisku treba dodati i određeni preparat poput balzama ili spreja za kosu koji će je štititi od sunca.

PREPARATI ZA TELO –   Kada je gel za tušitanje u pitanju odlučili smo se za Dove Silk Glow. Cena 177 din.

Losion za telo treba odabrati naravno u skladu sa tipom kože, mi smo se ovaj put odlučili za Bioten Regenerativni losion koji je namenjen osobama sa izrazito suvom kožom. Cena – 312 din.

ORALNA HIGIJENA – četkicu u ovom slučaju nećemo uključiti u spisak, ali zato je tu Vademecum Oxy White Fresh pasta za zube. Za nju smo se odlučili zbog dvostruke namene, ali i pakovanja koje je izuzetno zgodno za putovanja.
Cena – 120din

DODATNO – na spisak ćemo kao obavezne stvari još uključiti i štapiće za uši (cena – 45din) i brijač (cena – 130din)

Ovi proizvodi se mogu naći u Online prodavnici Lilly, koja vam dodatno može olakšati proces kupovine i spremanja za more, bar kada je kozmetika u pitanju, jer vam omogućava da direktno iz svoje fotelje naručite proizvode koji će stići na kućnu adresu.

KOZMETIKA ZA MORE SPISAK

NEOPHODNO

 • zaštita od sunca
 • šampon
 • gel za tuširanje
 • losion za telo
 • pasta za zube
 • brijač
 • štapići za uši
 • mast/kremu koja će ublažiti simptome iritirane kože

OPCIONO

 • Losion nakon sunčanja
 • Krema specijalo namenjena zaštiti lica
 • Balzam za kosu
 • Sprej za zaštitu kose od sunca
 • Maska za lice
približan budžet - cena gore navedenih proizvoda
din

*Proizvodi navedeni u tekstu su isključivo lični izbor, koji je zasnovan na prethodno pozitivnom iskustvu. Oni nisu predlog lekara ili stručnjaka.

2 comments
  1. Jovan Jovanovic

   Naravno da je i četkica za zube potrebna. Smatrali smo je za obaveznu, pa smo je zbog toga izostavili iz predloga za kupovinu. Pozdrav 🙂

Komentari su zatvoreni

Naša preporuka
gadžeti sta da kupim
fidget spinner sta da kupim stress
garderoba za trudnice tibba
ivana bags sta da kupim